Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، تعدادی از مخاطبان خبرگزاری فارس در سامانه فارسِ من، پویشی با عنوان «پیگیری رفع مسدودی حساب‌های بانکی 14 هزار نفر» به ثبت رسانده اند.

در متن این پویش آمده است: ‌احتراماً از 21 خرداد ماه سال 1401، اینجانب متوجه مسدودی حساب‌های خود شدم و این امر تا مسدودی همه آنها 13 روز طول کشید، در پیامک ها عنوان علت مسدودی مشارکت در معاملات غیرمجاز ارزی با دستور مقامات قضائی ذکر شده است و برای تکمیل تحقیقات خودشان به سایت eers.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ir ارجاع داده شده است، بعد از 10 روز اینجانب موفق به تکمیل موارد خواسته شده در سایت eers.ir شدم و منتظر هستم؛ در حالی که متوجه شدم به غیر از اینجانب شماره حساب بسیار دیگری از مردم (حدود 10 هزار نفر یا بیشتر) نیز به همین دلیل مسدود شده است، اشتراک همه این افراد این است که به حساب افرادی پول واریز کردند، اما علت واریز کردن متفاوت است، تعدادی برای معاملات در اتاق دلار، تعدادی برای معاملات در اتاق انس طلا، تعدادی برای دریافت بسته های آموزشی تحلیلی، تعدادی برای حق عضویت در کانال های سیگنال دهی، تعدادی برای تبدیل پول خود به رمز ارز تتر و غیره».

در ادامه این پویش امضاکننده‌ها نوشته‌اند: «همانگونه که مستحضرید برای بسیاری از این عناوین در کشور قانون یا منع خاصی وجود نداشت تا اینکه در 23 فروردین 1401 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اصلاح شد و نهایتا با مجوز سران قوا در 12 خرداد 1401 معاملات فردایی ارز و طلا ممنوع و به بانک مرکزی اجازه دخالت داده شد؛ طرح بسیار خوبی است اما به اختصار شکایت‌را در چند بند به استحضار می رسانم‌:

1. چرا باید شماره حساب افرادی که برای قبل از اصلاح قانون واریزی داشتند، مسدود شده و باعث به وجود آمدن مشکلات معیشتی به صورت حداقلی و ایجاد ضرر و زیان به صورت حداکثری برای مردم شود؟ آیا آن مرجع عامل، کارشناس ندارد؟

2. چرا نباید به صورت کارشناسی شده به افرادی که دارای واریزی مبالغ پایین بودند، قبل از دستور توقیف حسابها، پیامک اخطار و منع بیاید تا فرد متوجه شده و دست از کار بردارد؟ چرا باید باعث شوند ما برای معیشت خود، دستمان را جلوی این و آن دراز کنیم؟

3. چرا حالا که گزارش می کنند از 12 خرداد ماه بالای 500 سرشاخه دستگیر شده و حساب بسیاری از مشارکت‌کنندگان با گردش 600 هزار میلیارد مسدود شده، اما عملکرد آنها هیچ تاثیری در پایین آمدن قیمت دلار نداشته و اندک پایین آمدن قیمت دلار فقط امروز به دلیل خبر ادامه مذاکرات بود که هیچ، حتی آن اتاقهای معاملاتی تعطیل نبوده و با قوت خود به کارشان ادامه می دهند؛ آیا این گزارش ها برای مردم باورپذیر است؟ آیا باعث ناامیدی از سران قوا نخواهد شد؟

4. چرا با یک حرکت عجولانه باعث تحمیل هزینه شده‌اند و در کاری که انجام داده اند طوری فرو رفته اند که شایعات از برای رفع مسدودی حسابها تا بالای 3 ماه تخمین زده شده است؟ یعنی تا سه ماه باید دست مردم برای معیشتمان جلوی این و آن دراز شود، یعنی عزت مردم شکسته شود، یعنی این چند ماه این مردم باید استرس ندانم کاری مقام مسئول دستور دهنده و کارشناسان بدون علم آنها را تحمل کنند.

5. همانطور که در بالا گفته شد، روند مسدودی همه حساب‌ها 13 روز برای اینجانب طول کشید، یعنی من با آمدن اولین پیامک مسدودی، 13 روز فرصت داشتم بقیه حسابهایم را خالی کنم و آنها را به هر ارز از جمله رمز ارز در آنی از ثانیه تبدیل کنم، این چه واکنش سریعی است؟ این حرکت عین رانت و اطلاع‌رسانی قبلی است، یعنی ای کسی که مشکل اساسی داری، به تو اخطار می‌دهم، کار و بار خود را جمع کن و برو».

حال با توجه به موارد بالا که موید قصور مسئولان و کارشناسان این امر می باشد و باعث ناامیدی مردم شده است، ‌‌خواستار پیگرد آنان هستم».

شناسایی و مسدودی تراکنش های بانکی غیرمعمول توسط بانک مرکزی

بنابراین گزارش بانک مرکزی در تاریخ  ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱، در اطلاعیه ای اعلام کرده است، در جریان رصد و پایش تراکنش‌های بانکی مشکوک به پولشویی توسط بانک مرکزی‌، برخی از رؤسای شعب بانکی و مدیران مناطقی که بدون رعایت ضوابط قانونی اقدام به کارسازی این دسته از  تراکنش‌ها کرده اند، از کار برکنار شدند.

در متن این اطلاعیه آمده است: «بانک مرکزی در آخرین اقدام با نظارت هوشمند بر تراکنش های بانکی، برخی از تراکنش‌های غیرمعمول که هدف قانونی یا اقتصادی مشخصی نداشتند و دارای معیارها و قرائن قوی دال بر وقوع تخلف و انجام معاملات غیرمجاز و غیرقانونی بوده‌اند شناسایی و ضمن مسدود کردن وجوه مربوطه، مدیران خاطی را برکنار کرد».

بررسی‌های بانک مرکزی حاکی از آن است که تعداد قابل ملاحظه‌ای از حساب‌های سپرده بانکی دارای تراکنش‌های مشکوک به پولشویی، در شمول حساب‌های اجاره‌ای قرار دارند.

در این حساب‌ها، افراد کلاهبردار با فریب صاحبان حساب‌های بانکی اقدام به اجاره حساب بانکی اشخاص کرده و متعاقباً اقدام به تسویه وجوه مربوط به فعالیت‌های غیرمجاز خود از طریق آن‌ها می کنند.

از این رو، بانک مرکزی ضمن اعلام مجدد این‌که مسئولیت همه تراکنش‌ها و مبادلاتی که از طریق حساب و کارت بانکی انجام می‌شود بر عهده دارنده آن است، متذکر می‌شود که صاحبان حساب‌های اجاره‌ای علاوه بر این‌که باید نزد مراجع قانونی، مالیاتی، انتظامی و قضایی پاسخگو باشند، ممکن است از برخی حمایت‌های اجتماعی نظیر دریافت یارانه‌های نقدی و غیرنقدی محروم شوند‌.

بنابراین گزارش، خبرگزاری فارس طبق رسالتی که بابت پیگیری سوژه‌‌های فارسِ من برای خود تعریف کرده است، حتما پیگیری این موضوع را در دستور کار قرار می‌دهد و از مسوولان خواستار توضیح در این‌باره خواهد شد.

کاربران دیگر هم در صورت تمایل می‌توانید به امضاکنندگان این پویش بپیوندند؛ خبرگزاری فارس با رسیدن امضاهای این پویش به 1000 امضا و بالاتر حتما پیگیری‌های مختلفی در این‌باره خواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: تراکنش بانکی غیرمعمول مسدودی حساب های بانکی تراکنش های بانکی خبرگزاری فارس بانک مرکزی تراکنش ها حساب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۲۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بین منافع پست بانک ایران و کارکنان بانک مرزی وجود ندارد

امتداد - بهزاد شیری مدیرعامل بانک در سومین نشست صمیمی با معاونان ادارات ستادی و مستقل با بیان اینکه هیچگاه بین منافع بانک وکارکنان بانک، مرزی وجود نداشته و این دو با هم عجین شده است و باید توجه داشته باشیم که بر طبق تعاریف قوانین بالادستی منافع سهامدار، همکار، سایر ذی‌نفعان جایگاه خود را داشته و ما نمی‌توانیم از حقوق هر کدام در جهت منافع بخش دیگر صرف‌نظر نماییم.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، شیری در این دیدار که عصر روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه  سال جاری در سالن اجتماعات ساختمان آموزش برگزار شد، با اشاره به اینکه هدف از برگزاری این جلسات در راستای شعار سازمانی سال ” سرمایه انسانی هسته‌ اصلی توسعه بانک” در راستای شنیدن ایده‌های نو است تا با حفظ و ارتقا جایگاه بانک در عرصه رقابت شبکه بانکی کمک کنیم و بانک را چندین قدم به جلو حرکت دهیم، ادامه داد:  اصل و بنای کار، اثربخشی و کارایی است تا با ابزارهای دقیق این ایده‌ها را اجرا کنیم که در کنار منافع کارکنان برای بانک نیز سودمند باشد.بالاترین مقام اجرایی بانک با تاکید بر اینکه باید با تشریک مساعی و ارائه تجربیات بانک‌های دیگر، ظرفیت‌های جدیدی را برای استفاده سرمایه انسانی از منافع بانک فراهم کنیم، تصریح کرد: هر یک از معاونان در محل کار خود بخشی از سیستم مدیریتی هستند و جمعی از همکاران را راهبری و هدایت می‌کنند و این جایگاه بسیار ارزشمند است.
مدیرعامل بانک با اشاره به اینکه اعتقاد دارم اگر بانک می‌خواهد برای حل مشکلات در فرایندهای اجرایی، ایده‌ها و خلاقیت‌ها، بهبود روشها و راحتی همکاران برنامه‌ای داشته باشد، کوتاه ترین مسیر برگزاری اینگونه جلسات است تا از نظرات دیگران بهره‌مند ‌شویم، اظهار کرد: اگر در موضوعی توافق جمعی حاصل شد باید در همان جهت حرکت کنیم و اگر نظر اصلاحی و پیشنهادی داریم قبل از تصمیم‌گیری نهایی باید آن را اعلام کنیم تا نظرات شنیده و راه‌حل مشکلات با همفکری تبیین و پس از ابلاغ و اعلان نهایی باید بعنوان میثاق سازمانی برای تحقق آن تلاش کنیم.
 شیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گزارش‌های ارائه شده توسط معاونان حاضر در جلسه، حوزه چکاوک را با توجه به ساختار و دسترسی های عمومی مردم برای بانک بسیار حایز اهمیت دانست و گفت: هر چه بیشتر در این حوزه پیش قدم باشیم به همان نسبت از منافع آن بهره‌مند می‌شویم و در حال حاضر سه برابر سهم بانک در حوزه تجهیز منابع در شبکه بانکی، چک‌های واگذاری داریم که گردش مالی برای بانک ایجاد می‌کنند.
مدیرعامل بانک با اشاره به اینکه باید فعالیت‌های کاربر محور را به باجه‌های بانکی روستایی تفویض کنیم، اظهار کرد: با نظارت و کنترل کامل، می‌توانیم دسترسی‌ها را برای کاربران باجه‌های بانکی روستایی توسعه و کسب و کار باجه ها را رونق بیشتر ببخشیم.
وی افزود: باید در حوزه فناوری اطلاعات حاکمیت را داشته باشیم و تصدی را به بخش خصوصی واگذار کنیم و بانکی که فعالیت‌های خود را به بخش خصوصی واگذار نکند به ساختاری تبدیل می‌شود که می‌خواهد همواره خود را کنترل و تنظیم کند و برای پیشبرد بانک توان اضافی نخواهد داشت.
بالاترین مقام اجرایی بانک با تاکید بر اینکه در حال حاضر داده مهمترین دارایی یک سازمان است، تصریح کرد: سازمانی که بتواند از این دارایی بهترین استفاده را ببرد، در دنیای رقابتی حرفی برای گفتن دارد. اگر در دنیای رقابت، داده‌ها هیچ ارزش افزوده‌ای برای بانک ایجاد نکند، به سازمانی عقب مانده در بخش رقابتی تبدیل می‌شود.
 وی افزود: استفاده از دیتا نباید محصور به شخص، گروه و جایگاه خاصی باشد و همه افراد سازمان باید از آن استفاده کنند.
شیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه تبیین مسیر شغلی یکی از مهمترین موضوعات حال حاضر است و تاکنون هیچ سازمانی در این حوزه پیاده سازی جامع و کاملی انجام نداده است، گفت: ما در بانک برای انتخاب شایستگان تست‌هایی را اجرا کرده‌ایم ولی دستورالعمل جامعی برای آن وجود ندارد و باید استاندارد سازی در این حوزه انجام شود.
بالاترین مقام اجرایی بانک با تاکید بر اینکه دستورالعمل‌ها و ضوابطی که فرهنگ‌ سازمانی را در بانک‌های قدیمی ایجاد کرده است، دارایی ارزشمند آنها است، تصریح کرد: هیچگاه از شایسته گزینی  در بخش‌های مختلف بانک، ضرر نکرده‌ایم و می‌توان گفت یک مدیریت پشتیبان در بانک در همه حوزه‌ها ایجاد شده است و امیدوارم این شایسته‌گزینی در بانک استاندار شود. 
مدیرعامل بانک آموزش کارکنان را یک سرمایه‌گذاری دانست و افزود: آموزش هزینه نیست بلکه سرمایه‌گذاری است و حتی اگر یک نفر از مباحث آموزشی استفاده لازم را ببرد برای بانک آورده و دارایی است و به همین دلیل هیچ محدودیتی در هزینه آموزشی بانک نداریم.
وی افزود: اعتقاد دارم اگر بانک می‌خواهد برای حل مشکلات بانک در فرایندهای اجرایی، ایده‌ها و خلاقیت‌ها، بهبود روشها و راحتی همکاران برنامه‌ای داشته باشد، کوتاه ترین مسیر برگزاری اینگونه جلسات است تا از نظرات دیگران بهره‌مند ‌شویم.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • بین منافع پست بانک ایران و کارکنان بانک مرزی وجود ندارد
  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵ درصد رسید + جدول
  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟
  • وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت باید حساب‌های بانکی خود را مسدود کند
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • ایجاد حساب واحد خزانه باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود
  • دستگیری کلاهبردار اینترنتی در چناران
  • علی ابدالی مدیر عامل بانک سینا شد
  • «همتی» در نقاب رییس بانک مرکزی سوئیس/سلطان چاپ پول چه کرد؟
  • استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد